banner

Oisterwijkse Scouting Gidsen held van de dag


De helden van de dag! De Oisterwijkse Gidsen waren dit weekend in Baarn voor de Landelijke Scouting Wedstrijden.

Daar behaalden ze een prachtige 17e plaats! ‘Wij zijn super trots op jullie,’ aldus de leiding van Scouting Oisterwijk op hun facebookpagina.

Elk jaar worden tijdens het Pinksterweekend de landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) georganiseerd, waarbij honderden scouts uit heel Nederland met elkaar de strijd aangaan om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De gidsen van Scouting Oisterwijk waren hier ook bij aanwezig. De LSW vindt jaarlijks plaats bij Scouting Labelterrein Buitenzorg in Baarn. Dit jaar is het de 82e editie.

Scouting Gidsen op LSW in Baarn (Bron: Scouting Oisterwijk).

Meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden kan niet zomaar. Tijdens voorrondes in de 46 regio’s van Scouting Nederland wordt besloten welke Scoutinggroepen goed genoeg zijn om deel te nemen. Tijdens de LSW worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Maar dat is niet het enige: ook theater-, sport- en creatieve activiteiten komen aan bod. Het belangrijkste tijdens het weekend is een goede samenwerking. De leidinggevenden bleven thuis en dus moesten de scouts het helemaal zelf doen. Dat kan alleen met een goede samenwerking.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *