banner

Kunstatelier in Oisterwijkse toeristentrein PAREL Express


Afgelopen dinsdag werd er weer een hele bijzondere ontmoeting georganiseerd, deze keer in de toeristentrein De PAREL Express, die vanaf dit voorjaar steeds vaker ook wordt ingezet voor sociaal maatschappelijke doelen. Er werd een combinatie gemaakt met Beeldkracht, het kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen.

Het mobiel atelier De PAREL Express midden in de bossen van Oisterwijk

De reacties van de deelnemers, vrijwilligers, familie en organisatie zijn alom lovend. ‘We hebben een fantastische ochtend beleefd in het mobiele atelier de PAREL Express, dat meerdere mooie plekken in de Oisterwijkse bossen aandeed,’aldus organisator en kunstenares Ellen Geerts. Onderweg vertelde boswachter Frans Kapteijns interessante wetenswaardigheden over de natuur en cultuur, zoals hij dat ook doet tijdens de Natuurtoer, en er was ook tijd voor koffie met iets lekkers. het was mooi werken in de natuur, zoals één van de deelnemers zei: ‘Ik kom hier helemaal tot rust!’

Bij het ven de Brouwkuip kon men genieten van de jonge eendjes,  waterhoentjes en kwakende kikkers, maar ook van de het spel van licht en donker en de reflecties in het ven. Bij de Rosep was het de uitdaging het lineair perspectief van het riviertje weer te geven. Ook mensen die nog nooit getekend hadden, waagden zich aan het schetsen; met heel verrassende resultaten en soms prachtige toelichtingen. de natuur en het werken aan een eigen kunstwerk, prikkelt en activeert het geheugen van deze mensen, en geeft hen een fijn en gelukkig gevoel, een mooie dag. ook familie wordt er bij betrokken.  ‘Genieten en genoten,’ aldus Mariëtte Nouwens, dochter van een van de deelnemers.

Op 28 juni organiseert Beeldkracht Oisterwijk nogmaals een buitenschilderactiviteit. Dan is de natuur rondom Klein Oisterwijk uitgangspunt voor deze schilderworkshop voor mensen met geheugenproblemen.

E-mail: beeldkracht@ellengeerts.n of bel 013-5284033 voor meer informatie.

 DTZ logo low

Delen: