banner

Jubileum editie Farmers Run in Oisterwijk


Oisterwijk maakt zich op voor alweer de 5e editie van de Tough Ten Miles – Farmers Fun. Op zaterdag 24 juni 2017 zal het te gekke parcours vol uitdagende hindernissen de deelnemers traditie getrouw langs boerenbedrijven en door de bosrijke omgeving leiden. Tijdens deze speciale editie zullen jong en oud getrakteerd worden op veel nieuwe en verrassende obstakels.

5 jaar Farmers Fun

Sinds 2013 organiseert de Tough Ten Miles in Oisterwijk mud & obstacle runs in het boerenthema, waar hardlopen door de natuur gecombineerd wordt met flinke obstakels. Het parcours van de  Farmers Fun loopt over 10 boerenbedrijven, waar unieke boerenobstakels gebouwd worden met behulp van de boeren en hun groot materieel.

Maximaal obstakel spektakel

Na het grote succes van het afgelopen jaar zijn er ook dit jaar weer verschillende startgroepen waarin Ouder & Kind samen van start gaan en heeft iedere afstand (10, 5 en 2,5 Engelse Mijlen) wederom een eigen unieke ronde. Dit jaar is vooral gewerkt aan nieuwe uitdagende obstakels op het parcours!
Alles draait om de beleving van de deelnemers en vooral om; “ Who is Tough Enough in 2017?!”
Op de website is al een voorproefje van een aantal obstakels gegeven en vertelt de parcoursbouwer over de ins- en outs van dit jaar.

Run op laatste tickets

Het laatste loodje is zwaar. (foto Joris van der Pijll)

Het laatste loodje is zwaar. (foto Joris van der Pijll)

De Farmers Fun zou de Farmers Fun niet zijn, als het boerenthema niet van start tot finish volledig zichtbaar wordt gemaakt. Zo is er bijvoorbeeld aan de boeren gevraagd een lijst te maken met hun favoriete koeiennamen van het afgelopen jaar, die vervolgens weer zijn gekoppeld aan een startgroep (dit jaar maar liefst 17 startgroepen). Deelnemers kunnen dus niet alleen inschrijven voor een favoriete afstand, maar ook voor hun favoriete koeiennaam. De ticketverkoop loopt hard en duidelijk voor op vorig jaar, dus wees er snel bij als je jezelf nog in wilt schrijven voor jouw favoriete startgroep, want vol is vol.

Volop genieten als toeschouwer op het eventterrein

De lopers zullen alle support nodig hebben om de finish te halen dus zijn de toeschouwers meer dan welkom. Een aantal spectaculaire obstakels zal worden opgebouwd op en rond het eventterrein op Streekpark Klein Oisterwijk, zodat optimaal genoten kan worden van de geleverde inspanningen. Verder zal de run ook live vanaf het parcours uitgezonden worden op groot videoscherm. Het sfeervolle eventterrein wordt compleet gemaakt met lekkere muziek en een aantal mooie foodtrucks. Kortom, maximale gelegenheid om er een toffe dag van de maken voor deelnemers en bezoekers.

Inschrijven

Al vanaf je 4e jaar kun je meedoen met de Farmers Fun. De jonge kanjers lopen op een eigen parcours van 750mtr, 1,5km en 2,5km tijdens de Reinders Kids Run. Vanaf 14 jaar kun je deelnemen aan de 2,5M, de 5M of de 10 Miles. Inschrijven kan via de website www.toughtenmiles.nl waar je ook alle informatie vindt over starttijden en het oergezellige programma van de Tough Ten Miles.

Delen: