banner

Basisschoolkinderen bezoeken Kerkhovense Molen Oisterwijk


Stichting De Kerkhovense Molen bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd met allerlei activiteiten. Eén van die activiteiten is speciaal voor de kinderen van de basisscholen in de wijk Pannenschuur. Zij mochten een kijkje komen nemen in de molen.

Een verslagje van het bezoek door Stijn van basisschool Den Akker:

De kinderen helpen de molenaar om de wieken te laten draaien

Wij zijn met onze groep naar de molen geweest. Het was lekker weer, dus gingen we eerst op de picknickbanken zitten buiten in de zon. Een mevrouw, die vrijwilliger is bij de molen, vertelde ons over de molen. We gingen in twee groepen naar binnen. Wij gingen eerst naar de tweede verdieping. De trap was heel steil, je moest goed vasthouden. We mochten samen met de molenaar aan het touw trekken zodat de wieken van de molen gingen draaien. Ook mochten we zelf malen door twee ronde stenen op elkaar te draaien.
De molenaar liet zien hoe een zak met meel aan het touw van de bovenste verdieping naar beneden kon zakken, door de houten vloer. We kregen ook nog ranja met een molenkoekje.
We zijn ook nog in de tuin geweest waar heel veel groenten en fruit staat. In de molenwinkel kun je allemaal lekkere dingen kopen zoals brood, koekjes, honing, appelsap en nog veel meer. Dankjewel vrijwilligers en molenaar, onze groep vond het heel gezellig bij de molen.

Delen: