banner

Wilde planten onkruid?


Op woensdagavond 14 juni om 19.30 uur start IVN Oisterwijk met een Plantencursus in Wijkcentrum Pannenschuur. De cursus bestaat uit 5 theorielessen en 5 excursies en wordt gegeven door Rob Vereijken. Hij heeft een grote kennis van de planten in Midden-Brabant. De kosten voor de Plantencursus bedragen voor IVN/LNMH leden € 65,00 en de Niet leden € 75,00.

Excusie bij de IVN Plantencursus

Veel natuurliefhebbers houden van de bloemen die overal om ons heen opduiken. Enkele plantensoorten daarvan kunnen van een naam worden voorzien, maar vaak vinden mensen het moeilijk om verdere studie van de planten alleen op te pakken. Tijdens de theorieavonden en excursies wordt vooral praktische informatie gegeven hoe je de diverse plantenfamilies en -soorten kunt onderscheiden.

Om aan de cursus deel te nemen is geen uitgebreide kennis van planten nodig. Iedereen die geïnteresseerd is in wilde planten is welkom. Zowel de beginnende als de al wat gevorderde plantenliefhebber zal tijdens de cursus aan zijn/haar trekken komen.Frans Tolboom, deelnemer aan de Plantencursus 2016, ‘Persoonlijk vind ik de lessen van Rob Vereijken heel verhelderend en levendig. Hij kan op een inspirerende en beeldende manier vertellen waardoor ik de informatie beter kan onthouden’.

IVN Oisterwijk is een vrijwilligersvereniging met een enorm cursusaanbod en vele activiteiten. Bent u geïnteresseerd geraakt in de Plantencursus? Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van deze cursus Elly Aarts; ben.elly@live.nl Voor de overige activiteiten en cursussen ga naar www.ivnoisterwijk.nl

Delen: