banner

Wethouder Oisterwijk koopt eerste kaartje Zomertoer


Ina Batenbrug, Wethouder Recreatie en Toerisme bij de Gemeente Oisterwijk, heeft vanmorgen het eerste kaartje gekocht van de nieuwe Oisterwijkse Zomertoer.

Zomertoer

Wethouder Ina Batenburg koopt eerste kaartje voor de Oisterwijkse Zomertoer (Foto: Joris van der Pijll).

De Oisterwijkse toeristentrein PAREL Express start vanaf 6 mei 2017 met de zomertoer. Iedere zaterdag en zondag rijdt de trein 4 maal per dag een vaste route door Oisterwijk. Met de zomertoer worden toeristen en bezoekers van Oisterwijk de gelegenheid geboden om een rondrit door Oisterwijk te maken. De trein rijdt door zowel het centrum als het buitengebied en kent 12 haltes. Door de “hop on, hop off” formule kunnen reizigers met de trein bij iedere gewenste halte uitstappen en weer in stappen. Het is een mooie en gezellige manier om Oisterwijk te leren kennen. Vaak wordt gestopt bij een horecagelegenheid waar iets kan worden genuttigd, maar ook een mooi vertrekpunt is om een deel van Oisterwijk te leren kennen. De eerste rit van de zomertoer start ’s morgens om 10.30 uur; de laatste rit om 15.30 uur.

Kaartjes zijn verkrijgbaar in de trein. Een dagkaart kost € 5,-, een weekendkaart € 8,50. Kinderen t/m 14 jaar krijgen korting en t/m 4 jaar is het gratis. Groepen kunnen vooraf zitplaatsen reserveren op www.parelexpress.nl. Hier is ook meer informatie beschikbaar over de dienstregeling, haltes en andere activiteiten van de PAREL Express. De weekendregeling van de Zomertoer gaat door t/m zondag 1 oktober 2017.

Voorafgaande aan de eerste rit van de Zomertoer door Oisterwijk, was er koffie met iets lekkers (Foto: Joris van der Pijll).

Ons Oisterwijk
De PAREL Express is eigendom van Stichting Ons Oisterwijk. Stichting Ons Oisterwijk heeft tot doel het initiëren, organiseren en exploiteren van activiteiten binnen de gemeente Oisterwijk, die het welzijn van inwoners, recreanten, bezoekers, ondernemers en hun medewerkers een positieve impuls geven. De stichting bestaat uit vrijwilligers en kent geen winstoogmerk.

PAREL Express
Bij de PAREL Express zijn 30 vrijwilligers betrokken. De PAREL Express heeft als motto “Verbindt mensen in en met Oisterwijk”. In dat kader wordt de PAREL Express ook ingezet voor maatschappelijke projecten voor ouderen en kwetsbare doelgroepen. Verder is er een speciale Natuurtoer, waarbij de van TV en radio bekende boswachter Frans Kapteijns de gasten rondleidt door de Oisterwijkse natuur.

Meer informatie is beschikbaar op de website van Stichting Ons Oisterwijk: www.OnsOisterwijk.nl Op deze website treft u ook informatie over deelname middels lidmaatschap van de Stichting, als vrijwilliger, sponsor of begunstiger.

Delen: