banner

Wethouder Haaren ziet lijnen naar vriendjes (Update)


Wethouder Eric van den Dungen uit Haaren uit zich op twitter over ‘Haarense vriendjes’ en beschuldigt Provincie van stiekeme afspraakjes.

 

In het kader van de Wet Openbaarheid Bestuur heeft de wethouder volgens zijn zeggen stukken ontvangen van Provincie Brabant die betrekking hebben op de voorgenomen opsplitsing van de Gemeente Haaren.

In reactie hierop reageert de wethouder: ‘Brabant maakt veel onleesbaar; lijnen provincie-Haarense vriendjes zijn al heel helder.’ Wie die ‘vriendjes’ zijn is niet bekend.

In een aanvullende ‘update’ maakt de wethouder het nog iets bonter, met een ware beschuldiging:

‘Stiekeme afspraakjes, geplande gerichte samenwerking Provincie/ Belangengroep Haaren buiten raad en college Haaren om, het staat er allemaal in. En dat is nog maar een fraktie van wat leesbaar is. Kun je nagaan wat men liever niet heeft dat wij  lezen.’

Provincie Brabant is een onderzoek gestart naar de Bestuurskracht van Gemeente Haaren; het proces naar herindeling verloopt alles behalve soepel. Dat de Belangengroep Toekomst Haaren met regelmaat hun stem openbaar en ook aan de Provincie hebben laten horen is overigens algemeen bekend.

Klik hieronder of in het menu op ‘Haaren’ en lees meer berichten uit en over Dorp Haaren!

Delen: