banner

Uitpunt Oisterwijk start Visit Oisterwijk


De zoekterm ‘Visit’, ofwel ‘Bezoek’, is meer en meer in gebruik bij recreanten die een bepaalde plaats of streek bezoeken. Met name op facebook een gebruikelijke term om aan informatie te komen over wat er te doen is in de omgeving van uw vakantie adres en dagrecreatie. Op facebook kende Oisterwijk een dergelijke specifieke vermelding nog niet; deze is recent als proef gestart. Organisaties die daar aan willen bijdragen worden van harte uitgenodigd.

Veel bezoekers bij een zonnige Molendag in Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll)

Uitpunt

Net zoals Oisterwijknieuws.nl, is ook Uitpunt Oisterwijk een inwonersinitiatief waar verzamelen, bundelen en verspreiden van lokale informatie en het bruisende uit de samenleving centraal staat. Oisterwijk kent een bruisende stroom aan berichten van lokale verenigingen en organisaties, met natuurbeleving, het heerlijke centrum, activiteiten en evenementen. Dagelijks komen daar voorbeelden van voorbij in het uitpunt op de website Oisterwijknieuws.nl. Uitpunt Oisterwijk, jaren terug door Oisterwijk Nieuws ontwikkeld in samenwerking met de Oisterwijkse VVV, werd recent gemoderniseerd.  De berichten gaan over hetgeen de samenleving presteert en produceert, en dat is in Oisterwijk op recreatief vlak erg veel. Specifiek deze recreatieve berichten worden gekoppeld aan facebook.com/VisitOisterwijk.

VVV

De vrijwilligers van de Oisterwijkse VVV zijn aan het Lindeplein dagelijks aanwezig om dag- en verblijfsrecreanten te ontvangen en te informeren. De nieuwe facebookpagina is door de VVV vrijwilligers zeer positief ontvangen! Ook diverse andere organisaties, bedrijven en verenigingen reageren nu al enthousiast. Zo reageerde bijvoorbeeld ook het op de KVL gevestigde Europees Keramisch Werkcentrum (EKWC) spontaan op de komst van dit initiatief. Het EKWC is erg in trek bij groepen van buiten Oisterwijk, en werkt samen met lokale kunst, creatieve en recreatieve initiatieven.

Heerlijk genieten tijdens de Mondriaan fietsroute in Oisterwijk, die o.a. ook het EKWC aandoet.

Komende tijd wordt bekeken hoe recreatieve bezoekers reageren, welke verbindingen er spontaan ontstaan en waar nog veel meer mogelijkheden en kansen liggen voor het gezamenlijk informeren van de recreant. Er vindt afstemming plaats met diverse organisaties binnen het Oisterwijkse recreatieve aanbod. Ofwel, deze pagina mag verder groeien.

Organisaties die aan dit doel willen bijdragen (en/of activiteiten willen aanmelden) worden van harte uitgenodigd zich te melden via Oisterwijknieuws.nl.

Delen: