banner

Project Iedereen kan meedoen in de Pannenschuur


Oproep aan inwoners van Pannenschuur voor het project ‘Iedereen kan meedoen’.

Mensen die moeilijk lopen, slecht zien of horen, kunnen problemen hebben als ze de deur uit gaan. Soms gebruiken ze een rollator of scootmobiel. om meer steun te hebben. Ondanks die hulpmiddelen komen ze vaak toch in de problemen. Het trottoir is ongelijk, te smal, de doorgang is versperd en als ze dan een gebouw willen binnengaan, moeten ze nog een trap op of lukt het niet de deur te openen. Dat heeft tot gevolg dat deze mensen minder, nauwelijks en soms helemaal niet meer op pad gaan. De sociale contacten verwateren en als gevolg daarvan nemen zij niet meer actief deel aan de samenleving.

Binnenkort een bijeenkomst in uw wijkcentrum.

Herkent u deze situaties als inwoner van de wijk Pannenschuur? Kunt ú zich gemakkelijk verplaatsen naar de gebouwen die u wilt bereiken? Denk aan het wijkcentrum, de supermarkt, maar ook aan de gebouwen buiten de wijk zoals het medisch centrum aan de Moergestelseweg, het gemeentekantoor, de winkels in het centrum, enz. Als u het gebouw bereikt hebt, is het dan gemakkelijk om binnen te komen? Bent u binnen, komt u ook dan belemmeringen tegen?

Het Senioren Kennis Netwerk (SKN) is enige tijd geleden gestart met het project “Iedereen kan meedoen” in de gemeente Oisterwijk. Dit project is met een verkenning van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de openbare ruimte en de openbare gebouwen in de gemeente Oisterwijk begonnen. Op grond van die resultaten vindt nu een uitgebreider vervolgonderzoek plaats in de wijken en kernen van de gemeente. Daarin verzamelen we de ervaringen van de inwoners van de wijk of kern die een fysieke beperking hebben of daarmee bekend zijn. Juist zij weten haarfijn aan te geven met welke belemmeringen ze geconfronteerd worden en kunnen een verbeteradvies geven. We nodigen hen uit voor een bijeenkomst om hierover van gedachten te wisselen. We doen dat in het trefcentrum van de wijk of kern.

De resultaten van de bijeenkomst draagt het SKN over aan de wethouders en de betreffende ambtenaren. Soms zijn geconstateerde problemen snel op te lossen, bij andere problemen vraagt de oplossing meer tijd en inspanning. Inmiddels hebben we het Westend, Heukelom, de Waterhoef, Moergestel en De Bunders bezocht. Het heeft een indrukwekkende lijst van pijnpunten in de directe leefomgeving opgeleverd. Deze maand is de wijk Pannenschuur aan de beurt. We zoeken mensen uit deze wijk die mee willen denken over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de openbare ruimte en de openbare gebouwen. Binnenkort vindt een bijeenkomst plaats in het Wijkcentrum Pannenschuur. Graag vooraf aanmelden per mail info@skn-oisterwijk.nl. U krijgt dan een uitnodiging voor de bijeenkomst. U kunt uiteraard ook bellen, 06-51390180.

Delen: