banner

Politie pakt fietsdiefstal aan in Oisterwijk


Extra aandacht van de politie voor de recente toename van fietsdiefstallen in Oisterwijk heeft de arrestatie van twee verdachten opgeleverd. In hun woning in de Tilburgse wijk Hasselt werd een gestolen fiets aangetroffen.

Toename
In de afgelopen zeven weken zijn 18 fietsdiefstallen in Oisterwijk gemeld. In de eerste drie maanden van dit jaar waren dat er 15. Het gaat onder meer om het Stationsplein / Spoorlaan (4), Dorpsstraat (3) en de Lind (2). Het gaat in veel gevallen om duurdere (elektrische) fietsen. De cijfers waren voor de wijkagenten reden om extra toezicht te houden op plekken waar de diefstallen plaats vinden en ook recherche capaciteit daarvoor vrij te maken.

Onderzoek
Recherche onderzoek leidde donderdag 18 mei 2017 naar een adres in de wijk Hasselt in Tilburg. Daar werd een fiets aangetroffen die op woensdag 3 mei 2017 werd gestolen in Oisterwijk vanaf het Stationsplein. De bewoners, een 31-jarige man en zijn 20-jarige vriendin, werden aangehouden. De man verklaarde de fiets voor 70 euro gekocht te hebben. Hij krijgt een proces-verbaal ter zake heling. De zaak tegen de vrouwelijke verdachte werd geseponeerd.

Oproep
De politie roept eigenaren op om altijd aangifte te doen als er sprake is van fietsdiefstal. De politie kan hieruit de zogenaamde ‘hotspots’ halen en daar extra toezicht op houden. Ook is een aangifte met daarin het framenummer van groot belang om aan te tonen dat een aangetroffen fiets van diefstal afkomstig is. Het onderzoek naar de fietsdiefstallen wordt voortgezet.

Delen: