banner

Oisterwijkse Scouting Gidsen gaan strijd aan


Elk jaar worden tijdens het Pinksterweekend de landelijke Scoutingwedstrijden (LSW) georganiseerd, waarbij honderden scouts uit heel Nederland met elkaar de strijd aangaan om de titel ‘beste Scoutinggroep van Nederland’. De gidsen van Scouting Oisterwijk zijn hier ook bij aanwezig. De LSW vindt jaarlijks plaats bij Scouting Labelterrein Buitenzorg in Baarn. Dit jaar is het de 82e editie, die plaatsvindt van 3-5 juni 2017.

Voorrondes

Deze Gidsen van Scouting Oisterwijk gaan de strijd aan!

Meedoen aan de landelijke Scoutingwedstrijden kan niet zomaar. Tijdens voorrondes in de 46 regio’s van Scouting Nederland wordt besloten welke Scoutinggroepen goed genoeg zijn om deel te nemen. Scouts in de leeftijd van 11-15 jaar gaan tijdens deze regionale Scoutingwedstrijden de strijd al aan met alle groepen uit hun Scoutingregio. Alleen de beste mogen door naar de LSW in Baarn. Zij vertegenwoordigen hun Scoutinggroep én regio. De twee groepen verkenners van Scouting Oisterwijk werden tijdens de regionale Scoutingwedstrijden derde en achtste. De gidsen wonnen en plaatsten zich zo voor de LSW. Ze vertegenwoordigen hun Scoutingregio, Hart van Brabant.

Samenwerking

Tijdens de LSW worden scouts getest op échte Scoutingvaardigheden, zoals kamperen en het werken met GPS. Maar dat is niet het enige: ook theater-, sport- en creatieve activiteiten komen aan bod. Het belangrijkste tijdens het weekend is een goede samenwerking. De leidinggevenden blijven thuis en dus moeten de scouts het helemaal zelf doen. Dat kan alleen met een goede samenwerking. Ze moeten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *