banner

Nieuwe ZAPpers in Oisterwijk (+ Film + Foto)


In Moergestel en Oisterwijk deden in totaal 60 mensen mee, in Heukelom een dag later hebben ook nog eens 40! De ‘oogst’ was (helaas) goed, in twee uur tijd zijn bijna 60 vuilniszakken zwerfafval opgehaald. Maar de dag heeft meer opgeleverd. We hebben de eerste ambassadeur zwerfafval van Nederland in Oisterwijk in de persoon van Frans Kapteijns. Hij was heel blij dat zich 11 nieuwe ZwerfAfvalPakkers (ZAPpers) hebben aangemeld naar aanleiding van de Landelijke Opschoondag. Een geweldige opbrengst voor onze Parel in ’t groen.

Evenementen

Jong en oud helpen mee om onze Parel weer glans te geven (Foto: Marijke Brocken).

Oisterwijk heeft als Parel in ’t groen een naam hoog te houden. ZAPpers leveren daar een belangrijke bijdrage aan door onze gemeente schoon te houden. Tijdens evenementen is dat ook heel belangrijk, zo kunnen we een mooi visitekaartje afgeven aan onze bezoekers. Het is dan ook fantastisch dat de ZAPpers de kunstevenementen “Art in Oisterwijk” en “WieKentKunst” in Moergestel actief gaan ondersteunen.

Meer weten over ZAPpers?

Het hele jaar door ruimt een groep vrijwilligers in de gemeente actief zwerfafval op: de Zwerf Afval Pakkers (ZAPpers). ZAPpers bepalen zelf hoe vaak en wanneer ze op pad gaan om de buurt schoon te houden. Zij krijgen van de gemeente een hesje, een ring, vuilniszakken en een grijper. Gevulde vuilniszakken haalt de gemeente gratis op na een appje van de ZAPpers. De teams in Moergestel en Oisterwijk hebben ieder een eigen coördinator. Meer weten over de ZAPpers? Mail dan naar Piet Boers via gemeente@oisterwijk.nl.


DTZ logo low

Delen: