banner

Nieuwe 3D printer bij Sundaymorning@ekwc Oisterwijk


Sinds enkele weken staat er een nieuwe 3D printer in het Fablab van Sundaymorning@ekwc. Een printer die niet werkt met kunststof, maar met klei.

Ontwikkeling van #D printtechniek uitgebeeld in een kunstwerk…

Hoewel er bij Sundaymorning@ekwc al langer geprint werd met klei, wordt verwacht dat deze machine het printen van klei op een hoger niveau kan brengen.

Met die intentie is de printer gezamenlijk aangekocht door Sundaymorning@ekwc, Admatec en Metselwerk Adviesbureau Vekemans. De twee laatstgenoemden zijn bedrijven in de directe omgeving van het EKWC en houden zich op de één of andere manier bezig met keramiek.

Door middel van experimenten wordt er onderzoek gedaan naar de printbaarheid van diverse soorten klei. Daarbij worden zoveel mogelijk parameters onderzocht, zoals: temperatuur, houdbaarheid, viscositeit, druk, snelheid enzovoorts.

Door meer grip te krijgen op de beheersbaarheid van deze waardes, valt het printgedrag uiteindelijk te voorspellen en controleren.

De nieuwste printer en de eerste resultaten zijn te zien in het Fablab, te bezoeken tijdens een rondleiding bij Sundaymorning@ekwc. Rondleidingen zijn van woensdag tot en met zondag te reserveren om 13.30u, groepen vanaf acht personen kunnen op reservering dag en nacht terecht. Kijk voor meer informatie op www.ekwc.nl

Delen: