banner

Minder geluidsklachten Intents Festival Oisterwijk vanuit Tilburg


Naar aanleiding van vragen en opmerkingen over geluidsklachten met betrekking tot Intents Festival meldt de gemeente Oisterwijk vandaag dat er afgelopen weekend 93 klachten zijn binnengekomen bij de Milieuklachtencentrale van de omgevingsdienst Midden- en West Brabant (klik hier), het officiƫle adres voor dit soort klachten. Dit is een halvering van het aantal klachten ten opzichte van 2016. Of er komende dagen nog meer klachten gaan binnen komen is uiteraard nog onbekend.

De klachten kwamen vorig jaar massaal vanuit Tilburg. Ook dit jaar staan er op social media veel klachten vanuit Tilburg. De projectie van het geluid is door de organisatie met speciale technieken gericht, en gaat daardoor weg van de bebouwde kom van Oisterwijk, richting Tilburg en omgeving.

Uit metingen blijkt dat de specifiek voor dit festival door de gemeente toegestane geluidsnormen niet zijn overschreden. Na de editie van Intents Festival vorig jaar zijn extra maatregelen genomen om de geluidsoverlast te beperken. In de evaluatie van Festival Intents 2017 neemt de gemeente onder meer weer de geluidsoverlast van (met name) bastonen mee.

Delen: