banner

Komende woensdag: Natuurtoer Oisterwijk


Boswachter en natuurgids Frans Kapteijns van Natuurmonumenten neemt u mee in de PAREL Express, de Oisterwijkse toeristentrein.
Liefhebbers van natuurschoon en een goed verhaal, worden uitgenodigd voor een heerlijke tour door het mooie Oisterwijk, met de unieke en hagelnieuwe Oisterwijkse Natuurtoer.

Op pad met de Natuurtoer door Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel).

Het is een schot in de roos. De Natuurtoer omvat een rondrit van circa 2 uur; inclusief een tussenstop bij het Oisterwijkse Bezoekerscentrum Groot Speijck. Het gemak en de gezelligheid van een rondrit met de PAREL Express, gecombineerd met de bijna onuitputtelijke informatie over de Oisterwijkse natuur en haar recreatieve historie.

Terwijl de deelnemers rustig genieten van het uitzicht en de rondgang door Oisterwijk en haar alom bekende natuurschoon, vertelt Frans Kapteijns met zijn natuurminnende woorden over hetgeen langs de route voorbij komt. Hij vertelt onder andere over diverse straatnamen en hun relatie met de natuur, over bijzonder groen in het stadse dorp, en uiteraard ook over plant en dier in de Oisterwijkse bossen en rond de vennen.

Vooral voor een gemêleerd gezelschap, met hele kleine en wat oudere benen, is deze rondrit met de PAREL Express ideaal. Een heerlijke middag die met trots aangeboden mag worden aan de inwoners van Oisterwijk, en de Oisterwijkse dag- en verblijfsrecreant.

Deelnamekosten:
Tot en met 4 jaar gratis
Tot en met 14 jaar euro 6,00
Vanaf 15 jaar euro 8,00

Aanmelden:
Vol is vol, daarom is aanmelden noodzakelijk. De Natuurtoer start bij het Oude Raadhuis aan De Lind op de woensdagen 31 mei, 28 juni, 30 augustus, 27 september en 25 oktober om 14:00 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen voor rolstoelgebruikers. Minder mobielen kunnen desgewenst ook opstappen op het vertrekpunt van de PAREL Express (13:55 uur zwembad De Leije). Daar zijn voldoende lang-parkeer mogelijkheden.

 

Delen: