banner

Beveiliging Intents Festival Oisterwijk na aanslagen Manchester


Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Manchester en de voorbereidingen van Intents Festival 2017 heeft de organisatie onderstaande bericht geschreven:

Komend weekend verwelkomen wij weer tienduizenden bezoekers op Intents Festival en hoewel de weersvoorspellingen goed zijn, de line-up fantastisch is en wij er ongelooflijk veel zin in hebben, wordt deze week natuurlijk overschaduwd door de schokkende gebeurtenissen in Manchester. Wij als organisatie leven mee met de slachtoffers en hun familie en wij zijn geschokt door deze daad van terreur van, zo het nu lijkt, een eenling.

Net als vele andere festivals en evenementen die gepland staan in de komende weken staan wij al langer nadrukkelijk stil bij de bestaande-, maar zeker ook de actuele risico’s die spelen bij grootschalige publieksbijeenkomsten. Ruim een half jaar geleden hebben wij extra onderzoek gedaan en aanvullende analyses verricht als het gaat om de risico’s die samenhangen met de verhoogde dreiging in Nederland.

Wij hebben op basis van de uitkomsten de inzet van mensen, middelen en maatregelen aangepast en veiligheidsregelingen besproken. Dat doen wij natuurlijk niet alleen, maar in goed samenspel en overleg met de gemeente, politie en hulpdiensten. Inhoudelijk kunnen wij niet ingaan op de bestaande en extra maatregelen die genomen zijn, maar richting onze bezoekers willen wij aangeven dat organisatie en overheid klaar zijn om een maximaal veiligheidsniveau te leveren bij het Intents Festival komend weekend.

Alle experts zijn het er over eens dat 100% veiligheid niet realiseerbaar is, maar alles wat van ons en de overheidspartners verwacht mag worden is nadrukkelijk besproken, goed voorbereid en zal voldoende worden ingezet en uitgevoerd. Wij vragen ook de medewerking van onze bezoekers daarbij. Neem geen rare of onnodige spullen mee en heb begrip voor controles, ook als dat soms extra controles blijken te zijn. Wij danken iedereen op voorhand van de medewerking in deze.

Delen: