banner

Oisterwijk Nieuws op pad met Natuurtour


Afgelopen zaterdag werden de vrijwilligers en sponsoren van Oisterwijk Nieuws door Natuurmonumenten uitgenodigd voor een heerlijke tour door het mooie Oisterwijk. Stichting Ons Oisterwijk stelde voor dit doel de PAREL Express ter beschikking. Beide organisaties maken dankbaar gebruik van dit medium, en de combinatie om samen deze ochtend vorm te geven bleek een schot in de roos. De deelnemers waren na afloop erg enthousiast.

Meesterlijk

Op pad met de Natuurtour door Oisterwijk (Foto: Leny van Schijndel).

De bedankochtend begon met een lekker worstenbroodje van de Oisterwijkse meesterbakker Robèrt. Op de KVL vertelde hij over de groei van zijn bedrijf, dat met de uitbreiding van lunchroom en restaurant nu uitkomt op meer dan vijftig medewerkers.

Voor de deur stond de PAREL Express al klaar, en werd het gezelschap in een rondrit van tweemaal 40 minuten door Oisterwijk en het buitengebied gereden; tussendoor uiteraard tijd voor een kopje koffie en in de wagons was er onderweg een drankje en een zoetigheidje. ‘Het lijkt wel een schoolreisje’ opperde een van de deelnemers, en de sfeer was dan ook gezellig.

Frans Kapteijns vertelde over de diverse straatnamen, over bijzonder groen in het stadse dorp, en uiteraard ook over plant en dier in de Oisterwijkse bossen. Bij het bezoekerscentrum werd door Frans uitleg gegeven over het doel en aanwezigheid van Natuurmonumenten in Oisterwijk.

Meesterbakker Robèrt van Beckhoven geeft uitleg over de groei van zijn bedrijf (Foto: Leny van Schijndel).

Vooral vanwege het gemêleerde gezelschap, met hele kleine en wat oudere benen, was de rondrit met de PAREL Express ideaal.

Op de terugweg werd het gezelschap door IJssalon Matteo getrakteerd op hun huisgemaakte ambachtelijk ijs, en na afloop, weer aangekomen op de KVL, trakteerde Oisterwijk Nieuws de deelnemers op een afsluitende koffie met gebak, eveneens van de meesterbakker, in Café Van Leer.

Zo werd met elkaar een heerlijke ochtend georganiseerd die volgens de deelnemers zeker voor herhaling vatbaar is en met trots aangeboden mag worden aan het toerisme, de ons bezoekende dag- en verblijfsrecreant.

10 Jaar!

Volgend jaar bestaat de website Oisterwijknieuws.nl tien jaar. De ‘bedank uitjes’ zoals die dit jaar zijn gehouden, vormen een mooie opstap naar de feestelijkheden die volgend jaar zeker en ruimer een vervolg zullen krijgen. Hoe en wat, daarover later meer.

Delen: