banner

Benefiet fietsavond Alpe D’HuZes in Heukelom


Op zaterdag 29 april vindt een bijzondere benefiet[s]avond plaats. Zes professionele kappers gaan knippen en scheren voor het goede doel: de Alpe d’HuZes.

Initiatiefnemers zijn Annette van den Braak en Henri van Noije. Zij beklimmen donderdag 1 juni de Alpe d’Huez met ten minste € 5.000 op zak. Dat bedrag is de minimale inzet voor de benefiet[s]avond in café Mie Pieters te Heukelom tussen Berkel-Enschot, Oisterwijk en Moergestel. Annette en Henri fietsten al vaker de magische berg op. Aanleiding in 2012 was de [teruggekeerde] kanker bij Annette. In 2015 gingen ze met RhinoZes, in 2016 met Breast Friends Forever. Dit jaar leggen Annette en Henri ook de 1.000 kilometer richting Franse Alpen op de fiets af. In de bezemwagen – een geleende camper – volgen Wilma van Nunen en Ida Spee. Met z’n vieren organiseren ze de benefiet[s]avond. Ook bij Wilma speelt [teruggekeerde] kanker een rol. Bedoeling van 29 april is dat zoveel mogelijk bezoekers zich uit solidariteit mooi óf kaal laten knippen door één van de zes kappers. Een knipbeurt kost minimaal € 100. Ida zal die avond het spits afbijten door als eerste al haar krullen te laten afknippen. Zij laat zich sponsoren door vrienden, familie en collega’s en verwacht zo een stevige basis te leggen voor een mooi eindbedrag. Wordt de € 5.000 dezelfde avond gehaald, dan gaan ook Annette en Henri onder het scheermes.

Een hele club mensen werkt belangeloos mee: de kappers, de [nieuwe] uitbaters van Mie Pieters, DJ Barend van de Louw, spreekstalmeester Vincent van Rijsewijk en vele helpers. Iedereen kent wel iemand in zijn naaste omgeving met kanker. Doel van de Alpe d’HuZes is meer geld voor onderzoek zodat kanker niet meer dodelijk is, maar chronisch wordt. Op 29 april wordt meer gedaan dan geknipt. Het wordt een feest, een feest om het leven te vieren, met een lach en een traan, met verkoopacties, hapjes, drankjes en disco, een loterij en veiling waarop onder meer het Giro-shirt van Steven Kruiswijk voor de hoogste bieder wordt. Alles voor een goede opbrengst. Heb je trouwens een staart of vlecht langer dan 15 cm, dan maak je ook de pruikenmaker blij.

De benefiet[s]avond begint om 19.00 uur en is voor iedereen toegankelijk maar meld je aan, want vol is vol: idaspee@gmail.com of 06 12 12 44 81. En – wellicht overbodig te zeggen – neem wat extra’s mee zodat je jezelf kunt laten verrassen. Meer informatie? Ida Spee: idaspee@gmail.com of 06 12 12 44 81

DTZ logo low

 

 

 

 

Delen: