banner

600 Gratis rookmelders voor Oisterwijkers


Dertig jaar geleden had men na het uitbreken van een brand nog 17 minuten de tijd om uit de woning te vluchten. Deze vluchttijd is vandaag de dag nog slechts 3 minuten! Dit komt doordat we steeds meer brandbare meubels en inrichtingsmaterialen gebruiken. Daarmee neemt ook het risico op giftige rookontwikkeling toe.

Burgemeester Hans Janssen (rechts) heeft bij Dhr. Pennings de eerste rookmelder opgehangen.

De eerste minuten van een brand, als de brandweer nog niet ter plaatse is, tellen dus zwaar. Reden genoeg om in te zetten op het vergroten van zelfredzaamheid van inwoners op het gebied van brand en brandpreventie zodat inwoners weten wat ze moeten doen om brand te voorkomen, te ontdekken en te ontvluchten. Zo werken we samen aan een brandveilige omgeving.

De gemeente Oisterwijk schaft in overleg met de brandweer 600 rookmelders aan. Daardoor is er ruimte voor 300 adressen voor het afnemen van een Home Safety Check én het ophangen van 2 gratis rookmelders.

20 maart start de cursus voor vrijwilligers die de check gaan uitvoeren. Vrijwilligers kunnen zich hiervoor aanmelden.

 
DTZ logo low
 

Delen: