banner

Val van Dai Dai Ntab tijdens WK Afstanden


Dai Dai Ntab heeft zijn succesreeks van dit seizoen helaas niet voort kunnen zetten tijdens de Wereldkampioenschappen Afstanden in het Zuid-Koreaanse Gangneung. Op de baan waar in 2018 de schaatswedstrijden van de Olympische Winterspelen zullen worden gehouden, kwam hij op vrijdag 10 februari ten val tijdens het kampioenschap over 500 meter.

Dai Dai Ntab (foto Jeroen Happel)

Dai Dai Ntab (foto Jeroen Happel)

Het kampioenschap begon nog wel erg goed voor de schaatser van Schaatsclub De Vennen die uitkomt voor profteam Plantina. Met zijn tijd van 9.59 op de eerste 100 meter was hij namelijk de op een na snelste van alle deelnemers en op het rechte stuk richting de laatste bocht slaagde hij erin om zijn snelheid op te voeren tot bijna 59 kilometer per uur. In deze laatste bocht kwam hij op topsnelheid echter keihard ten val. Waarschijnlijk werd zijn concentratie even verstoord doordat hij vlak voor de bocht het wedstrijdbandje, dat schaatsers om hun arm moeten dragen, kwijt raakte. Zonder deze val had Dai Dai goede kans gemaakt op een hoge klassering tijdens het kampioenschap dat door landgenoot Jan Smeekens werd gewonnen voor de Duitser Nico Ihle en de Rus Ruslan Murashov.

 

 

 

 

 

Delen: