banner

Start aanpassing Kop van de Lind Oisterwijk


In de week van 13 februari start de herinrichting van de Kop van de Lind. De voorbereidende werkzaamheden zijn deze week al gestart.

De groene uitstraling van de Kop van de Lind blijft behouden. Rondom het grasveld komt een onverhard pad. Er komen banken en nieuw (extra) groen. Een andere opvallende aanpassing is het pleintje voor de kiosk en vijver op de plaats waar voorheen de dorpspomp stond.

Waarom?

Aanpassingen aan de Kop van de Lind ( ook bekend onder de naam Lindeveld of Lindeind), zijn nodig om de bomen die daar staan te beschermen. Daarnaast vindt de gemeente dat dit mooie stukje centrum van Oisterwijk meer gebruikt mag worden door onze inwoners en bezoekers. Ze zijn om de tafel gegaan met inwoners, omwonenden, ondernemers en partners zoals het B-team, de monumentencommissie en de Heemkundekring. Samen zijn ze gekomen tot dit plan waarmee ze de bomen beschermen en bezoekers en inwoners uitnodigen gebruik te maken van deze mooie plek. Het blijft nog steeds mogelijk om hier evenementen te organiseren. Die moeten dan wel passen binnen de nieuwe inrichting.

De nieuwe inrichting van de Kop van de Lind, ofwel Lindeind in Oisterwijk.

De nieuwe inrichting van de Kop van de Lind, ofwel Lindeind in Oisterwijk.

Wegafsluitingen

De werkzaamheden vinden plaats tussen 13 februari en 27 maart 2017. In die periode zal de Lind Zuid tussen de Gemullehoekenweg en de de Balbian Versterlaan regelmatig afgesloten worden voor alle verkeer. Dit wordt dan duidelijk aangegeven met verkeersborden en wegafzettingen. Op die manier proberen ze de overlast voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken.

Dorpspomp

Eind november werd de dorpspomp in delen ontmanteld en opgeslagen op de gemeentewerf. Het is de bedoeling dat deze pomp in verkleinde vorm een nieuwe plek krijgt. Het burgerinitiatief Dorpspomp 2.0 buigt zich hierover.

 

Delen: