banner

Gratis Golfclinics voor Oisterwijkers met NAH


Beperkt maar wel de baan op. In het kader van het ontdekken van sportkansen organiseert Sport- en Zorgatelier Oisterwijk een serie indoor golfclinics.

De eerste reacties zijn veelbelovend. Door de aanpassingen, het gebruik van speciale golfclubs, hulpmiddelen en met de nodige begeleiding, is de golfsport ook voor mensen met een hersenbeschadiging (NAH) erg toegankelijk. Het doel: Vanaf komend voorjaar golfen op een outdoor accommodatie. Lekker een aantal holes lopen op een mooie baan en een balletje slaan. “Super toch! Zeker als je daardoor weer een ‘hindernis’ overwint c.q. kunt overwinnen”, aldus John Loonen, vrijwilliger en tevens kartrekker van het project.

“We starten met oefenslagen op de mat, chippen, putten en afslaan om daarna echt de baan op te gaan.” John kwam naar aanleiding van een publicatie in het NRC met dit idee en pakte het op: “Wat golf met mensen doet, is soms nauwelijks te bevatten”, ervaart hij. “Het geeft hun nieuwe energie en stukje bij beetje komt het gevoel van eigenwaarde terug.”

Interesse in dit initiatief, als vrijwilliger of deelnemer? Neem contact op met jellevandenelzen@wyzorg.nl of 06-42059520. Deelname is gratis.

DTZ logo low

Delen: