banner

Brand in Bunders Oisterwijk


Vannacht omstreeks 0.30 uur is er brand ontstaan in een hooiopslag voor paarden aan het Mamed Mamedovpad (Verlengde Wolvensteeg) in Oisterwijk.

Brand in wijk Bunders in Oisterwijk (Foto Toby de Kort).

Buurtbewoners belden de hulpdiensten omdat ze flinke vlammen boven de bossen uit zagen komen. Ter plaatse bleken er ongeveer 20 balen met hooi en een quad in brand te staan. De hooiopslag was gevestigd in een weide waar ook diverse pony’s verbleven, deze raakte niet gewond bij de brand. De brandweer heeft de brand met diverse stralen water geblust. De brandweer is een lange tijd bezig geweest met het blussen van de brand omdat zij de gehele stapel met hooi uit elkaar moesten trekken omdat deze volledig in brand stond. Ook raakten een aantal waterbakken van de pony’s beschadigd door de brand. De quad stond geparkeerd bij de hooiopslag en brande volledig uit.

Vermoedelijk was de hooiopslag bedoeld voor eigen gebruik. De brand bevond zich op een afgelegen plek in een zandpad bij een volkstuinencomplex. De brandweer en politie onderzoeken of er sprake is van brandstichting

Delen: