Oisterwijk Parel in ’t Groen

Oisterwijk Parel in ’t Groen draagt die naam niet zomaar. De gemeente, bestaande uit Oisterwijk, Moergestel en Heukelom, is een heerlijke plek met alles voorhanden. Of je nu jong, oud, natuurliefhebber, horecagenieter, sportieveling of fashionista bent: in de Parel in ’t groen vind je het zeker!

Het logo voor Oisterwijk als Parel in 't Groen

Het logo voor Oisterwijk als Parel in ’t Groen

Hoe lang je ook blijft; je zult je niet snel vervelen. Zo maak je in de Oisterwijkse bossen en vennen een heerlijke wandel- of fietstocht. Met meer dan 80 vennen is het een bijzonder natuurgebied. Onderweg kun je op verrassende plaatsen een terrasje pakken, of bijkomen in een knus café. Op warmere dagen koel je af in het openluchtbad Staalbergven, waar natuurlijk zwemwater en meerdere chloorbaden een kleine oase in het bos vormen.

Geniet je meer van lekker shoppen, dan kun je je slag slaan in één van de unieke, hippe winkels in Oisterwijk. Ook hier zijn meer dan genoeg terrasjes om je voeten even rust te geven. Daarnaast bruist het centrum elk seizoen van de evenementen! En ook in Moergestel is het na een fietstocht heerlijk uitrusten bij de horeca.

Heerlijk genieten in gemeente Oisterwijk, met muzikale pareltjes te midden van het groen.

Heerlijk genieten in gemeente Oisterwijk, met muzikale pareltjes te midden van het groen.

Achter de Lind ligt de eens grootste lederfabriek van Europa: de Leerfabriek KVL, waar verschillende creatieve bedrijven hun draai helemaal hebben gevonden. Zo kun je er een bezoek brengen aan het Europees Keramisch Werkcentrum of koffie drinken uit eigen branderij. Ook kun je binnengluren Bij Robèrt, waar je de meesterpatissier, bekend van Heel Holland Bakt, live aan het werk ziet.

Mocht dat allemaal nog niet spannend genoeg zijn, dan maakt een show in het natuurtheater je ervaring compleet. In een tachtig jaar oud theater, gebouwd naar de monumentale amfitheaters van de Romeinen, worden ’s zomers wekelijks voorstellingen gegeven. Ook wanneer er geen uitvoering is, is het Natuurtheater zeker een bezoekje waard. Al is het maar vanwege de prachtige setting, waar de Parel in ’t groen haar naam vandaan heeft.

Uitpunt Oisterwijk

Het Oisterwijkse Uitpunt, met een ruim aanbod aan activiteiten in Oisterwijk, Moergestel en Heukelom.

Dit en vooral veel meer aan bruisende activiteiten tref je aan in ons Oisterwijkse Uitpunt. Met een overzicht van aankondigingen in het thema Recreatief, de Uitagenda en achteraf Sfeerverslagen met foto’s en films.