banner

Oplichter die in naam van gemeente Oisterwijk spullen bestelde is opgepakt


Bij Slagerij Ketelaars in Moergestel hadden ze het gelukkig op tijd in de gaten, en kon de oplichting in samenwerking met de gemeente voorkomen worden. Bij andere ondernemers ging het wel mis, maar de vermoedelijke dader is woensdag alsnog opgepakt!

Bij de slagerij in Moergestel kon men de oplichting voorkomen (Foto: Joris van der Pijll)

Hoe dat ging: Een zich als gemeentelijk ambtenaar voorstellende persoon wil spullen bestellen, en heeft enige haast. De factuur die mag naar de gemeente. ‘Bij ons is het uiteindelijk niet gelukt. Na wat controle en een fijne medewerker van Gemeente Oisterwijk,’ aldus de boodschap van de Moergestelse slagerij.

Het voorval werd gemeld bij politie en uit de omgeving kwamen meerdere waarschuwingen van ondernemers die eenzelfde ervaring hadden. Zo werd elders voor veel geld vlees en een barbecue meegenomen, maar er zouden ook andere spullen besteld worden.

Omroep Brabant laat weten dat de vermoedelijke verdachte is opgepakt. Het gaat om een 41-jarige man die woensdag is opgepakt voor het oplichten van twee bakkerijen en een slager in Tilburg. De man kon op heterdaad betrapt worden omdat de eigenaar van de zaak gewaarschuwd was door eerdere vergelijkbare incidenten.