banner

Jumbo claimt omzetschade bij Gemeente Oisterwijk na aanleg druppeltonde


Winkelketen Jumbo is voornemens bij Gemeente Oisterwijk een schadevergoeding te eisen voor geleden omzetschade.

Vanaf de start van de werkzaamheden aan de ‘druppeltonde’ bij Blokshekken zou de supermarkt een omzetdaling hebben waargenomen van ongeveer 25%. Nu het verkeer weer goed toegang heeft tot de supermarkt, ziet de winkel haar omzet weer stijgen. Het zal gaan om het winstdeel van de gemiste omzet; hoeveel exact is niet bekend.

Volgens winkelmanager Roy Verkuijl is na de start van de werkzaamheden de omzet gedaald, en na het openstellen van de weg de omzet weer gestegen. Dat bewijst volgens hem duidelijk dat de oorzaak van die omzetdaling te wijten is aan het werk aan de weg.

Eenrichtingsverkeer

Hij geeft aan dat onder andere de tussentijds door de gemeente aangepaste eenrichtingsroute oorzaak is geweest dat zijn supermarkt tijdens het werk niet goed bereikbaar was. Omdat er ook in de Dorpsstraat en Hoogstraat sprake is van eenrichtingsverkeer, in eenzelfde richting, konden klanten niet eenvoudig een rondje rijden. Tegelijk was ook de route via het industrieterrein en Almystraat afgesloten, waardoor velen flinke stukken moesten omrijden om bij de winkel te komen. Het verder omrijden zou voor veel klanten een reden kunnen zijn geweest om elders boodschappen te doen.

De ‘druppeltonde’ vanuit de lucht tijdens de aanleg (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Delen: