banner

Belofte maakt schuld: Sociaal Eetcafé Pannenschuur van start!


Precies een jaar geleden vierde Oisterwijk Nieuws haar 10-jarige jubileum. De redactie mocht vele felicitaties, flessen wijn, kaarten en andere gewaardeerde aardigheidjes in ontvangst nemen. Maar ook werden er door een aantal vrijwilligers, sponsoren en helpers enveloppen met geld gegeven. 250 euro in totaal. Dat geld is gebruikt voor de start van onderstaande initiatief:

 

Miranda Grabus (Amarant), Tanja Pieters (Contourdetwern), Sanne van den Hoven (Pedagogische Praktijk Van den Hoven) en Corry van den Bogaert (RIBW) starten samen het Eetcafé De Pannenschuur (Foto: Joris van der Pijll)

Eetcafé de Pannenschuur opent haar deuren

Eén keer per maand lunchen op donderdag in wijkcentrum De Pannenschuur

In wijkcentrum de Pannenschuur hebben Amarant, RIBW, Pedagogische Praktijk van den Hoven en ContourdeTwern de handen ineengeslagen. Voortaan organiseren ze elke eerste donderdag van de maand een lunch onder de naam Eetcafé De Pannenschuur. De eerste lunch vindt plaats op donderdag 5 september om half 1. Alle inwoners uit de Pannenschuur zijn van harte welkom om aan te schuiven.

Het kookcafé in de wijk Westend was een groot succes. Vandaar de vraag, vanuit verschillende hoeken, om zoiets ook in de Pannenschuur op te zetten. Na een geldbedrag te hebben ontvangen van Oisterwijk Nieuws – in het kader van het 10-jarig bestaan – was het snel beslist. In overleg met het wijkcentrum in De Pannenschuur werd uitgekomen op de donderdagen. Daarnaast meldde ook een anonieme sponsor zich bij het bestuur van het wijkcentrum. Zo kunnen ook extra materialen worden aangeschaft om de maaltijden zowel goed als hygiënisch te bereiden.

Elke maand iets anders
Als u besluit mee te eten, ontvangt u van ons in eerste instantie een broodmaaltijd met iets warms erbij. De eerste keer zal dit een grote pan soep zijn. Maar elke maand serveren we iets anders bij de lunch. Daarnaast vindt u er veel gezelligheid. Samen eten is namelijk veel gezelliger dan alleen!

Aanmelden
Opgeven voor de lunch kan in wijkcentrum De Pannenschuur. Elke werkdag tussen 10 en 15.30 uur zitten de mensen van de dagbesteding van Amarant voor u klaar om uw deelname aan de lunch te registreren. De kosten hiervoor zijn slechts 3 euro per lunch. Opgeven voor de eerste lunch kan nog tot en met 31 augustus. Lukt het u niet om langs te komen? Bellen of mailen kan ook naar respectievelijk: 06 – 51 79 59 36 of dagbestedingpannenschuur@amarant.nl

Hopelijk bevalt het u en schuift u elke eerste donderdag van de maand aan bij de lunch om half 1. We hebben plaats voor 50 deelnemers. Schroom niet en kom gezellig mee-eten.

 

DTZ logo low