banner

Diamanten huwelijk voor Jan en Joke Scheepens – Philippus


Jan (85) en Joke(86) Scheepens – Philippus vierden op 8 juli hun Diamanten Bruiloft. Al pratend over hoe ze elkaar ontmoetten en wat ze zoal deden in hun werkzame leven, kwamen we erachter dat Jan gewerkt heeft bij Kosters schoenen (18 jr.), Renata ( 10 jr.) in Oisterwijk en na zijn militaire dienst bij Heesters (27 jaar) in Haaren.

Joke en Jan Scheepens – Philippus vieren hun diamanten huwelijk


Jan is met zijn 59 jaar gestopt, zo kwam er tijd vrij voor zijn hobby, molens maken en andere mooie houten objecten. Joke werd bij weer en ontij opgeroepen om telegrammen rond te brengen, ze hadden toen nog een oude zwarte telefoon waarop ze alleen door de post gebeld konden worden, zelf konden ze er niet mee bellen. Toen ze het beu werd en een keer doornat thuis kwam is ze aan huis gaan werken, 5 werkhuizen had ze, bij een heeft ze de 12 ½ jaar vol gemaakt.Joke had ook een hobby, breien, breien, breien, wat ze ook aan anderen leerden en knuffelbeesten maken niet te vergeten. Menigeen heeft een trui of knuffeltje gekregen.

Ja en hoe leerden ze elkaar kennen. Joke (destijds 15) vertelde ”dat ze achter de marktkraam op de Lind haar 1e kusje van Jan kreeg” maar het ging uit, en Joke ontmoette een ander, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, Joke (toen 19) had haar zinnen op Jan gezet en toen ze hem weer tegen kwam was het vuur nog niet gedoofd. Via de Gemullehoekenweg – Nicolaas van Eschstraat en de Poststeeg, waar ze genieten van hun dagelijkse bezigheden, misschien wel niet meer zo rap in de benen maar een kwinkslag en een praatje daarin zijn ze zeer bedreven. Joke gaat met haar tijd mee, computer, telefoon en whatsapp zijn voor haar niet vreemd. Jan houdt het bij de krant en een praatje bij het boodschappen doen.

Op zaterdag 6 juli werd de Diamanten Bruiloft, groots gevierd, samen met familie, vrienden, buren, oud collega’s en kennissen, menigeen kwam ze feliciteren en ook het Koningshuis liet zich niet onbetuigd. Neven en nichten zetten ze daar in het, welverdiende zonnetje. Een dag om nooit te vergeten.
Van Harte Gefeliciteerd, geniet nog maar lekker na van deze onvergetelijke dagen.

Delen: