banner

Mahmoud helpt AZC kinderen naar een betere toekomst


Mahmoud (29) komt uit Iran en woont nu zes maanden op het AZC in Oisterwijk. Hij is sinds februari vrijwilliger bij Stichting De Vrolijkheid en helpt kinderen bij het maken van toneelstukken, muziek, films en kunst.

Door Sadruddin Hesam Safi

Als zeer actief persoon heeft Mohammad veel gedaan om vrijwilligerswerk te vinden, maar buiten het AZC had hij geen geluk. Mahmoud vermoed dat het voor de inwoners in de gemeente Oisterwijk niet gemakkelijk is om een vluchteling te vertrouwen, en het daarom voor hem niet meevalt om vrijwilligerswerk in de buurt te vinden. Hij heeft veel plaatsen benaderd, zoals een benzinestation, bejaardentehuizen en sommige andere plaatsen, maar hij heeft helaas nooit meer van hen gehoord.

Met de hulp van Mahmoud ontwikkelen de kinderen hun vermogen om goed te presteren, worden ze creatiever en zorgen ze voor een betere toekomst; leren op een leuke manier stimuleert het leerproces (Foto: Sadruddin Hesam Safi).

‘Inwoners van Oisterwijk hebben negatieve verhalen gehoord over vluchtelingen die in het AZC wonen, en daarom vertrouwen ze de vluchtelingen niet. Ik geloof niet dat ze de schuld hebben van dit wantrouwen. Er zijn een paar slechte vluchtelingen die daar voor zorgen,’ aldus Mahmoud.

Uiteindelijk had Mahmoud het geluk de medewerkers van Stichting De Vrolijkheid te ontmoeten. Zij houden zich op het AZC bezig met het werken met kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Mahmoud helpt De Vrolijkheid bij het organiseren van workshops, het maken van toneelstukken, muziek, films en kunst. ‘Ik ben erg blij om kinderen in het AZC te helpen, we doen ons best om voor hen waarde te creëren en iets voor de kinderen te doen, zodat ze hun gevoelens, dromen, ideeën en verhalen kunnen uiten.’

Mahmoud geeft aan ook voor andere activiteiten in Oisterwijk beschikbaar te zien.

Sadruddin Hesam Safi

Sadruddin Hesam Safi (32) is afkomstig uit Afghanistan. Hij verblijft op het AZC in Oisterwijk in afwachting van zijn inburgering in Nederland. Sadruddin maakt graag foto’s en vertelt over het leven op en buiten het AZC in Oisterwijk.

Delen: