banner

Poll: Burgemeester stop met opvang overlastgevers AZC Oisterwijk!


Moet burgemeester Hans Janssen/ college Gemeente Oisterwijk besluiten te stoppen met de opvang van overlastgevers op het AZC in Oisterwijk?

Leersum kent een vergelijkbare situatie als die in Oisterwijk, met een AZC voor vluchtelingenopvang, en overlast en onveilige situaties die veroorzaakt worden door eenzelfde soort en omvang van met name alleenstaande jeugdige asielzoekers (niet alleen minderjarige – hoofdzakelijk uit veilige landen). De media beschrijft over Leersum en het AZC aldaar, vergelijkbare situaties met incidenten zoals we die in Oisterwijk kennen. In Leersum heeft COA uitgesproken dat deze groep beter opgevangen kan worden in een speciaal hiertoe ingericht AZC.

Niet meer welkom

Asielzoeker afgevoert vanaf AZC Oisterwijk (Foto Toby de Kort)

De burgemeester van Leersum heeft laten weten (klik!) dat de groep AZC bewoners die de problemen veroorzaken vanaf juni niet meer welkom zijn in Leersum. Leersum is jarenlang gastvrij geweest, blijft dat voor andere vluchtelingen, maar voor deze groep niet meer.

Aan u de vraag!

Moet burgemeester Hans Janssen/ het college van Gemeente Oisterwijk, besluiten te stoppen met de opvang van overlastgevers op het AZC in Oisterwijk?

Geen Facebook? Mail uw reactie naar mail@oisterwijknieuws.nl

Delen: