banner

Oisterwijkers organiseren KWF promodag


Op 11 mei vraagt KWF-afdeling Oisterwijk de hele dag extra aandacht voor kankeronderzoek, met als doel nieuwe vrijwilligers te werven voor KWF Kankerbestrijding.

De coördinatie voor de gemeente Oisterwijk is in handen van Enid van der Eerden, Sandra van Riel en Masja Vlaminckx.

Zij doen dit niet alleen: op zo’n 20 andere plekken door het hele land zijn vrijwilligers op de been voor KWF. Een fantastische voorbereiding op de KWF-collecteweek die in de eerste week van september plaatsvindt. Tijdens deze collecteweek halen vrijwilligers geld op voor kankeronderzoek. Geld dat helaas nog steeds hard nodig is, daarom is elke helpende hand welkom.

Feiten & cijfers
Enkele feiten en cijfers over kanker:

– 1 op de 3 mensen krijgt kanker.
– Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker
– Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu
– KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
– Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waar circa 800 wetenschappers fulltime mee bezig zijn
– Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro

Meedoen!
Doet u ook mee met de grootste collecte van Nederland? Kanker begrijpen is kanker bestrijden. Daarom werken wetenschappers wereldwijd hard om meer kennis over kanker te verzamelen. Zij werken zo snel als ze kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Meld u daarom aan als vrijwilliger tijdens de KWF-promodag bij u in de buurt. Samen met ongeveer 80.000 vrijwilligers draagt u dan in september bij aan de grootste collecte van Nederland.

KWF-afdeling Oisterwijk is zaterdag 11 mei zichtbaar aanwezig in het centrum van Oisterwijk, aanmelden kan ook via kwf.nl/collecte

DTZ logo low

Delen: