banner

Oisterwijk en Haaren hijsen samen regenboogvlag


Op vrijdag 17 mei, de Internationale dag tegen homo- en transfobie, hebben raadsleden Boy Scholtze (Haaren) en Inge van Beers (Oisterwijk) samen met de wethouders Adrienne Verschuren (Haaren) en Stefanie Vatta (Oisterwijk) de regenboogvlag gehesen. Hiermee geven ze het startsein tot het vormen van een regenbooggemeente.

Twee raadsleden en twee wethouders uit Haaren en Oisterwijk hijsen de regenboogvlag (Foto: Gemeente Oisterwijk)

In maart en april 2019 hebben de raden van Haaren en Oisterwijk een regenboogmotie aangenomen. Hierin vroegen zij een impuls te geven aan de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van de LHBTQI+ gemeenschap in de gemeenten. Daarnaast riepen zij de gemeenten op om zich aan te sluiten bij het landelijke project Regenbooggemeenten en dit ook actief uit te dragen.