banner

Molendag bij de Oisterwijkse molen


Op zaterdag 11 mei is iedereen van harte welkom bij de Kerkhovense Molen. Het thema dit jaar is: Ambachten gekoppeld aan de Molen.

Molendag

De molen vanuit de lucht (Foto: Oisterwijk in Beeld).

De activiteiten rond dit thema vinden plaats van 10.00 tot 17.00 uur. Er zijn verschillende activiteiten in en rondom de Kerkhovense Molen. Onder andere demonstraties van de Maalkoppel, een Trieur (apparaat voor de schoning van graan), bakken van brood en spek in de broodoven en er zijn rondleidingen door de molenaars en molengidsen. Er is muziek, een proeverij, en voor de kinderen een Fee, je eigen boontjes kweken, een quiz en een bouwplaat.

ASVZ

Tot slot, en meteen ook een nieuw begin, is de aanwezigheid van cliënt-medewerkers van ASVZ ( Algemene Stichting Voor Zorg- en dienstverlening) uit Udenhout. Jaren terug bleek het voor de toekomst van de molen noodzakelijk om met meer activiteiten het dagelijks gebruik van de molen te benutten. Destijds werd de samenwerking gezocht met Amarant. Na een lange periode van samenwerken en groei, bleek die organisatie niet meer aan te sluiten bij de mogelijkheden van de molen, en is vanaf nu een samenwerking gezocht met ASVZ. Deze nieuwe collega’s, begeleiding en cliënten, presenteren zich tijdens deze Nationale Molendag in de Oisterwijkse Kerkhovense molen.