banner

Man overmeesterd door politie na verward gedrag (Update)


In Oisterwijk hebben politie agenten een man overmeesterd. Hij zou volgens omstanders in vermoedelijk Arabisch een en ander hebben geroepen en zichzelf hebben gesneden met een glas.

Politie en ambulance rukken uit voor man met mes

Er zou volgens omstanders kort voor 19.00 uur bij de supermarkt in het centrum van Oisterwijk een man van buitenlandse afkomst op de stoep hebben gezeten. Hij zat te schreeuwen en was zichzelf met een glas aan het snijden. Het glas zou afkomstig zijn van een terras. De man werd bij de cafetaria voor de deur, op de hoek Dorpsstraat, Hoogstraat aangehouden door politie. Die waren met 9 wagens toegesneld. Ambulancepersoneel was eveneens aanwezig om voor de man te zorgen. De man is in de ambulance, en onder politiebegeleiding afgevoerd. Op de stoep werd na afloop flink bloed aangetroffen.

Volgens de politie gaat het om een verward persoon, een 28-jarige man. Over de aanleiding of eventuele identiteit kon de politie maandagavond nog geen uitspraak doen.

Volgens omstanders zou de man een scooter hebben omgeduwd. Getuigen zijn achter hem aangegaan. Hij heeft daarop een glas gepakt en kapot geslagen, en is vervolgens zichzelf gaan steken. Toen hij dreigde omstanders iets aan te doen greep de politie in.

De man riep dat hij uit een land komt waar bommen waren. Volgens andere aanwezige AZC bewoners zou deze verwarde man net als hen, ook op het AZC in Oisterwijk verblijven.

Verstoring Politiewerk

Volgens de Politie was het druk in het dorp en kwam er redelijk veel publiek op de situatie af. ‘De dienders hadden grote moeite het toegesnelde publiek op afstand te houden,’ aldus de Politie die in eerste instantie enige afstand hield in afwachting van een veilig moment. ‘Omdat omstanders het kennelijk wel nodig vonden op de man af te lopen werden ze gesommeerd weg te gaan.’

Volgens direct betrokkenen was er geen sprake van verstoring van het politiewerk: ‘We hielden allemaal gepaste afstand en lieten de politie hun werk gewoon doen. Het incident vond plaats op een druk punt in het dorp dus er kwamen van alle kanten mensen aan die de politie moest omleiden. Niemand van ons wilde de politie verstoren door op de man af te stappen.’ Volgens een andere getuige waren er wel mensen die niet meteen opzij gingen voor de politie.