banner

HOCO Dames Oisterwijk winnen in Maastricht


We zijn er dan wel niet elke week met een verslag, maar we hebben wel héél goed nieuws: we staan momenteel op een 2e plek! Nummer 1 én nummer 2 promoveren direct, dus met nog vier wedstrijden op het programma belooft het een spannende eindsprint te worden.

Hoco Dames 1 winnen in Maastricht

Afgelopen zondag speelden we thuis tegen Maastricht Dames 1, die maar 1 plekje onder ons stonden op de ranglijst. Tijdens de voorbespreking werd een aantal keer benadrukt dat dit écht drie hele belangrijke punten zouden zijn. Iedereen boven ons speelden namelijk tegen elkaar, dus bij winst (en verlies of gelijkspel van hun) zouden wij een aantal plekjes stijgen.

Ondanks een felle instelling begonnen we de wedstrijd niet goed genoeg. We leden balverlies, ballen kwamen niet aan, we mopperden op elkaar en vooral op de scheidsrechter, kortom scherpte ontbrak. Na zo’n 10 minuten te hebben gespeeld draaide dit volledig om. Alle korte en lange ballen kwamen aan, we haalden corners (en scoorden die ook) en we namen de wedstrijd volledig over. Toch kwam Maastricht regelmatig terug en scoorden ook een aantal mooie goals. Het ging er fel en hard op, bij beide teams. Want er moest geknokt worden voor de winst. Zowel voor Maastricht als voor ons waren dit belangrijke punten.

Wat wij de vorige wedstrijden vergaten en daardoor ook verloren: onze mond houden, eigen spel spelen en door hockeyen, deden we vandaag wel. Dat was dan ook terug te zien in het eind-resultaat, namelijk een 6-4 overwinning, met veel mooie, uitgespeelde goals van Juul, Lotte, Evelien, Enna en Pommeline (2x)!

Volgende week reizen we af naar Zuid-Limburg voor wederom een belangrijke wedstrijd om 12.45 uur tegen Nova Dames 1. Nova bezit op dit moment de 4e plek met hetzelfde aantal punten als wij.
Mochten jullie toevallig in de buurt zijn of zin hebben een stukkie te rijden, wees van harte welkom langs de lijn!

ps. Zondag 19 mei is het tijd voor de HOCO Summer Party! Komen jullie ook?

Delen: