banner

Henk de Stadsomroeper roept om geld


Op zondagmiddag 19 mei is Henk van den Nieuwenhuizen, de stadsomroeper van Oisterwijk, met toestemming van alle kasteleins van Oisterwijk, langs de overvolle terrassen gelopen. Hij bracht daar zijn roepen, om aandacht te schenken aan de familie Marcelissen en de halve marathon die vader Ruud zondag liep in Leiden.

Stadsomroeper Henk brengt het opgehaalde bedrag naar familie Marcelissen, om het toe te voegen aan de actie voor het Prinses Beatrix Spierfonds

Ruud liep zondag 19 mei de marathon in Leiden in 2 uur en 2 minuten, en bracht met al actie, en die van onder andere basisschoolleerlingen, meer dan tienduizend euro op. In Oisterwijk waren de bezoekers op het terras ook bereid om hiervoor een donatie te geven. Henk haalde het mooie bedrag van € 763,25 op voor het Prinses Beatrix Spierfonds en overhandigde deze aan de familie Marcelissen. Henk dankt alle gulle gevers en de kasteleins voor hun geweldige bijdragen.

Ruud Marcelissen uit Oisterwijk is 46 jaar, gehuwd en 3 kinderen, en gaat de halve marathon lopen voor het Prinses Beatrix Spierfonds, en dan met name voor onderzoek dat MD de wereld uit moet helpen. ‘In september 2016 is bij mijn vrouw de progressieve spierziekte MD 1 vastgesteld. Omdat dit een erfelijke ziekte betreft werden de kinderen in oktober 2016 gezien door de neuroloog, die bij twee van hen een DNA onderzoek instelt, helaas kregen we op 26 januari 2017 het bericht dat ze beide de ziekte hebben. Je komt in een wereld waarin alles onzeker word, je moet als personen en als gezin helemaal opnieuw de weg vinden in zorg en structuur. Inmiddels 2 jaar verder lijkt dit gelukt, al blijft het elke keer weer een uitdaging.’

Ruud zoekt sponsoren, en doneert de opbrengst aan het Prinses Beatrix Spierfonds. Wil je Ruud helpen? Mail dan naar Ruud ruud.marcelissen@home.nl of bezoek zijn Facebookpagina.

 

DTZ logo low

Delen: