banner

Haarense turnster naar Ahoy Cup


Britt van Liempd uit Haaren gaat naar de Ahoy Cup Turnen.

Britt van Liempd uit Haaren door naar de Ahoy Cup!

Britt kwam bij Dos Udenhout turnen toen ze 7 jaar oud was. Het was meteen duidelijk dat ze op de selectie les hoorde. Ze heeft aan veel wedstrijden meegedaan en prijzen gewonnen, maar dit jaar is haar droom uitgekomen: naar Ahoy gaan.

Ze heeft het hele seizoen stabiel geturnd en wist zich als tweede te plaatsen voor de halve finale in Rotterdam. Het was een spannende halve finale, want slechts zeven turnsters konden zich kwalificeren voor de volgende wedstrijd: de Bondskampioenschappen in Vianen. Britt heeft op de halve finale weer stabiel geturnd en ze heeft zelfs de beste score op de sprong gehaald. Ze mocht dus naar Vianen, niet alleen om de meerkamp te turnen, maar ook de toestelfinale sprong.

Afgelopen weekend zijn de bondskampioenschappen in Vianen geweest. De beste 12 turnsters van haar categorie konden zich kwalificeren voor de NK in Rotterdam. En ja! Britt zit erbij, ze is als zesde door! Op zondag 23 juni gaat Dos Udenhout haar vol trots bijstaan om de dag van haar leven te laten beleven, blij dat zij haar droom heeft kunnen verwerkelijken.

Delen: