banner

De schaar er in!


Samen met de buurvrouw: De schaar er in!

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk:

De schaar er in!

Buurvrouw houdt van een nette, goed bijgehouden tuin. Ze is er best trots op. En de steeg geeft een mooie inkijk als er wat groen staat, zegt ze. Maar ja, buurvrouw kan het allemaal niet meer bijbenen, snoeien en planten uitgraven is voor haar verleden tijd. Vroeger deed haar man dit altijd. Nu komt haar zoon met de heggenschaar. Ik bied aan: “zal ik even wat takken snoeien en overbodige planten uitgraven?” Ik ben zelf toch bezig met de snoeischaar.

Buurvrouw wijst aan wat eruit mag: “wil jij wat lupine voor in je de tuin?” vraagt ze. Nou, dat komt altijd van pas. Buurvrouw helpt mee en doet wat ze kan. Vegen, daar is ze de beste in. En tijdens het snoeien en vegen word ik over van alles bijgepraat. “Zo buurvrouw, dat hebben we weer mooi gefixt, nu kunnen we binnenkort met de azijn aan de slag. De groene aanslag moet nog van de tegels.” Een klusje dat we jaarlijks herhalen. Buurvrouw is blij met mijn hulp en ik ben als mantelzorger weer een lupine rijker.

DTZ logo low