banner

Tweede Paasdag is Dag van het Landschap


Traditiegetrouw organiseren Brabants Landschap en IVN op Tweede Paasdag de Dag van het Landschap. Dit jaar is dat maandag 22 april.

Kasteel Nemerlaer tussen Oisterwijk en Haaren

Trek een jas aan, doe stevige schoenen aan en ga lekker mee naar buiten om het ontluikende natuurschoon te ontdekken in de omgeving van kasteel Nemerlaer. Het gebied rondom het kasteel is een mooi en zeer gevarieerd natuurgebied. Het dankt zijn naam aan de Nemer, de beek die door het landgoed stroomt. Een laar of laer was een open plek in het bos. Vrij vertaald betekent Nemerlaer dus een open plek in het bos aan de Nemer.

De wandelingen starten om 12.00, 13.30 en 15.00 uur vanaf Pannekoekenhuis Belveren aan de Oisterwijksedreef 4 in Haaren. Daar staan de gidsen van IVN Oisterwijk klaar om u te laten zien hoe mooi het Brabantse landschap is. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur. Onderweg komt u van alles te weten over het gebied, de flora en fauna en de historie van het kasteel, terwijl het prachtige voorjaarslandschap aan u voorbijtrekt.

Reserveren is niet nodig. Deelname is gratis en leuk voor het hele gezin! Kom mee naar buiten op Tweede Paasdag, en vier het voorjaar! Honden mogen helaas niet mee.