banner

Symfonisch Collectief Breda in Tiliander Oisterwijk


De zwarte Amerikaanse componist William Grant Still brak vanuit een duister bestaan in de schaduw van tijdgenoot Gershwin door met zijn Afro-American Symphony, gebaseerd op negrospirituals. Dichter bij de roots van klassieke zwarte muziek kom je niet.
Daarnaast figureert de Russische toondichter Sergej Rachmaninov, die zich na een donkere periode van zware depressie herwon en met zijn Tweede Pianoconcert in de schijnwerpers van de grootste podia kwam en zijn droom waar maakte.
Twee componisten die vanuit de duisternis in het volle licht traden zijn door ons gekozen, de een zwart, de ander wit.

Symfonisch Collectief Breda

Deze twee imposante composities, met romantische tegenover jazzy klanken, worden geflankeerd door het energieke Palladio voor strijkorkest van Karl Jenkins, muziek met de precisie van een mechanisch uurwerk. Daarnaast het dromerige Adagio Sostenuto voor blaasorkest, waarin Vincent Persichetti zich liet inspireren door een psalm die beschrijft hoe het avondlicht plaatsmaakt voor de gewijde stilte van de duisternis. Black Light is een afwisselend programma met een mooie balans tussen diepgang en lichtheid.

Het Symfonisch Collectief Breda staat onder leiding van Geert Schrijvers. Solist is Kelvin Grout, piano.

Het Symfonisch Collectief Breda zijn te zien op zondag 14 april om 15.00 uur in Tiliander te Oisterwijk. Entree €15,-. Voor meer informatie kunt u kijken op tiliander.com of bellen naar 013- 207 3333