banner

Politiek Oisterwijk unaniem over opheffen hondenbelasting


‘Alle partijen zijn bereid de hondenbelasting af te schaffen,’ aldus partij PrO, ze zoekt alleen nog een compensatie voor de opbrengsten, ofwel geld dat uit de begroting gehaald moet worden, moet er ergens ook weer in.

Geld vangen voor de hond is volgens PrO oneerlijk… (foto Joris van der Pijll)

In Oisterwijk is PrO bezig om de hondenbelasting af te schaffen. ‘Deze oneerlijke belasting, die niet eens een doelbelasting is, past volgens PrO niet meer in deze tijd.’ Al sinds het begin van de raadsperiode doet raadslid Myrte Hesselberth er alles aan om de hondenbelasting af te schaffen, helaas zijn de moties al twee keer verworpen. ‘Tijdens de commissievergadering van 21 maart spraken we wederom over de hondenbelasting. Uit deze discussie bleek dat er bij de andere partijen eindelijk een verschuiving plaats vindt. Alle partijen zijn bereid de hondenbelasting af te schaffen, we moeten alleen nog een dekking zien te vinden voor de de opbrengsten die we zo mislopen.’ PrO gaat binnenkort in gesprek met de ambtelijke organisatie om te kijken waar de mogelijkheden liggen om in deze gemiste opbrengsten te voorzien.