banner

Bezoek Koningsdag weekend in Oisterwijk


Oisterwijk kleurt Oranje en er is weer een Nostalgische Kermis!

De nostalgische kermis komt weer naar Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll)

Van 26 april tot en met 28 april 2019 kleurt Oisterwijk Oranje. Met voor ieder wat wils, voor jong en oud. Op 26 april gaat ’s middags om 14.00 uur de Nostalgische kermis van start. Deze grootste nostalgische kermis van de Benelux biedt ouderwets vermaak voor jong en oud. Met attracties voor ouderwetse prijzen!

Tijdens Koningsavond gaat het Oranjefeest al van start. Op het ‘Koningsplein’ vindt Oisterwijk Zingt plaats. Voluit meezingen met bekende liedjes, gezongen door lokale prominenten! Op het Lindeind is ook dit jaar de bar weer open, met deze keer speciale optredens voor de jeugd van 18 tot 30 jaar!

Oranje komt naar u toe!
De Koningsdag start met traditionele activiteiten als vroege vlaggers en natuurlijk de vrijmarkt, dit jaar verzorgd door Hardslag. Voor de kinderen tot en met 12 jaar zijn er de oud-Hollandse spelen. Bij Trapaf kunnen de kinderen geschminkt worden en voor de ouderen volgt een bezoek aan De Vloet, met Taxandria Showband en de Oranjevereniging.

Oisterwijkse kinderen krijgen schmink van Moois van Saskia

Schminken voor de kids (foto Joris van der Pijll)

Om 11.00 vindt de aubade van de gedecoreerden plaats op het Lindenplein. ’s Middags en ’s avonds zijn er op 3 podia allerlei optredens voor ieder wat wils. Op het Lindenplein is er jazz in de vroege middag en de spetterende coverband SLAMM is vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur te beluisteren. Op het Lindeind is er een Hollands plein met optreden van diverse artiesten. Met als knaller een optreden van René Schuurmans. En voor het Raadhuis, vanaf eind van de middag tot ’s avonds, Koningstijd met muziek van de DJ en optredens bieden volop vermaak.

Muziek en kermis
Op zondag 28 april wordt ’s middags een kindermatinee georganiseerd op het Lindeind. De jeugd tot 12 jaar zal zich hier prima vermaken. De winkels zijn dan open, dus het is koopzondag in ouderwets gezellige sfeer.

En al die dagen dus met de ouderwetse kermis, drie dagen voor jong en oud, Oisterwijk in Oranje!