banner

Raadslid Van der Star vertrekt met stille trom zonder stampei


In een uitgebreid dankwoord op Facebook, neemt collega raadslid Stefanie Vulders afscheid van Ruud van der Star, beide lid van partij PrO. De eerder uit de partij gestapte Jan de Laat nam gisterenavond zijn plek in.

LEGACY

Je vertrok met de stille trom. Andermaal stelde je jezelf dienend op. Voor het grotere goed. Je wilde geen stampei maken, na alle turbulentie die we reeds hebben doorgemaakt. Hoewel ik het jammer vind dat we je niet uitgebreid in het zonnetje kunnen zetten voor je woorden en daden, past het ook zonder meer bij hoe ik je ken.

Ruud van der Star en Stefanie Vulders (Bron: Facebook Stefanie Vulders)

Op 2 november 2017 schudde ik je de hand aan een klein vierkant tafeltje aan het raam bij De Tijd. Je wist me te enthousiasmeren voor een avontuur waar ik tot op de dag van vandaag geen spijt van heb. Je luistert naar wat ik te zeggen had voorbij mijn woorden. Je gaf me toen al het gevoel dat ik het kon, terwijl ik daar zelf nog niet zo zeker van was. Nog altijd werkend aan m’n eigen ontwikkeling als jonge, idealistische wereldverbeteraar zal ik vanavond naast een lege stoel zitten in de raadzaal. Onze collega’s waren niet altijd fan van hun buren aan de linkerzijde van de kop. ”Ssssttt”, luidde het meermaals als ik met je wilde delen wat ik dacht op te merken in de dynamiek van het politieke spel. Je bent van het begin tot het eind als een mentor geweest voor me. En door de tijd heen ook een echte vriend, waarmee ik tijd doorbreng in de bossen en dineer voorafgaand aan de vergaderingen. Soms tot vraagtekens leidend bij de anderen. Eigenwijs als we zijn kan ons dat weinig schelen. Maar bovenal ben je een rolmodel voor me. Een voorbeeld als het aankomt op de manier waarop je jezelf beschikbaar toonde naar inwoners die zich andermaal niet gehoord of gezien voelde. En een voorbeeld als het aankomt op de manier waarop je doortastend tot het gaatje ging als je onrecht of onjuistheden rook.

Je stokpaardje het afgelopen jaar was de intensieve veeteelt en dat stokje neem ik met paard en al van je over. Een erfenis die ik met dezelfde overtuiging en daadkracht zal dragen. Met jouw aanmoediging op de achtergrond. De kunst van het loslaten wordt je namelijk steeds meer eigen en tot die tijd maak ik er nog maar even dankbaar gebruik van.

Ruud, je bent een held. Blijf vliegen!

Stefanie Vulders

 

Delen: