banner

Plastic schepje op natuurgroene Boomfeestdag


Gemeente Oisterwijk vierde vandaag met een aantal schoolkinderen de jaarlijkse Boomfeestdag.

Een mooi schepje, maar plastic… (Foto Frans van Griensven)

Frans van Griensven stoort zich over het ondoordachte idee om de kinderen een plastic schepje cadeau te geven. Het schepje, voorzien van gemeentelogo, zal naar verwachting geen lang leven kennen. ‘Hartstikke leuk, maar had de school geld gegeven in plaats van de plastic berg nog groter te maken. Ik vind het gewoon vreemd dat de kinderen zelf een schepje mee moesten nemen van school en dan thuiskomen meteen zo’n plastic ding. Dat in een tijd dat er in veel gemeentes een verbod is gekomen om ballonnen op te laten tegen de plastic vervuiling.’ Een ander idee heeft Frans ook: ‘Als de gemeente dan iets weg moest geven aan mijn kinderen, dan juist op zo’n dag iets van meerjarige wilde bloemenzaadjes, waar de bijen dan ook weer blij van worden.’

Met de Boomfeestdag krijgt de jeugd besef mee van nut en noodzaak voor de natuur en groen, door met de wethouder samen een boom te planten.

Boomfeestdag met wethouder Dion Dankers (Bron Gemeente Oisterwijk).

Delen: