banner

Over Ons Moederke in Oisterwijkse Pannenschuur


Tegenover de Kerkhovense molen in Oisterwijk woonden Sientje van Oirschot-van Krieken en Karel van Oirschot in een boerderij. Daar was net zo’n schouw als die op dit schilderij van Jan Teunissen uit Best. Vanuit die schouw kon Karel door een luikje de stal in kijken, waar zijn paardjes stonden. Hij zat daar op een schommelstoel genoeglijk met zijn rokertje.

Mooie herinneringen voor Loes Westgeest: ‘Ik moest er aan denken toen ik dit schilderij van Jan Teunissen zag. Die boerderij staat er nog, maar van het interieur van toen is niets meer over. Wat eens de stal was, is nu woning. Toch jammer.’ Ter gelegenheid van de boekenweek, 23 tot en met 30 maart, met als thema “moeder de vrouw”:

Gedicht Van Loes bij een schilderij van Jan Teunissen.

Delen: