banner

Nieuwe verkeersregeling Pannenschuur nu al in storing


Helaas, de beweegbare palen werken niet naar behoren.

De ontsluitingsroute van Heukelom door de wijk Pannenschuur is recent in gebruik genomen, en geven nu al problemen.

De nieuwe aansluiting in Heukelom met de Pannenschuur was al klaar; recent is er ook een doorgaansroute door de wijk die muddels beweegbare palen geregeld is (Bron: Gemeente Oisterwijk)

Op 25 februari werden de elektrische palen in het wegdek op die route in werking gesteld. De palen staan er om de route onaantrekkelijk te maken voor sluipverkeer. Deze zijn uitgevallen.

De drie elektrische palen op de doorgaansroute staan 24 uur per dag omhoog, en zijn voorzien van stoplichten. De paal gaat omlaag bij aanwezigheid van een auto, waarbij telkens één auto per keer doorgang krijgt.

Op dit moment zijn de palen uitgevallen. De stoplichten werken niet en de palen staan omlaag. Volgens wijkbewoner Ad van den Oord niet volgens afspraak: ‘Bij storing zouden de palen omhoog blijven staan.’ Overigens is dat voor hulpdiensten niet wenselijk, en gevaarlijk voor andere weggebruikers omdat het stoplicht niet werkt. Duidelijk is wel dat het systeem nu niet goed functioneert. Eerder waren er met deze palen, destijds op het Lindeplein, ook veel problemen.

Delen: