banner

Beeldbank Oisterwijk: Swiebertje


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Carnaval en Swiebertje in de jaren ‘60

Bijna net zo wazig als de foto, is ook de film, toch is de ‘eigenaardige’ Swiebertje goed herkenbaar.

Cees Massuger was ’n enthousiaste Oisterwijkse 8mm-filmer. Van het oude beeldmateriaal stelde Jeroen Massuger jaren later ’n kort beeldverslag samen van ‘n carnavalsoptocht in de jaren ’60. We zien ’n nagemaakte Batmanauto voorbijrijden, de harmonie paraderen en de prinsenwagen langs glijden. Ook Swiebertje maakt z’n opwachting in deze film. Mateloos populair als hij was in die dagen bij jong en oud begaven velen zich naar De Lind om ’n glimp van hem en veldwachter Bromsnor op te vangen.

Delen: