banner

Onderscheiding voor Oisterwijker Frans van Iersel


Oisterwijker Frans van Iersel heeft vanmiddag uit handen van Burgemeester Hans Janssen een Gemeentelijke Onderscheiding ontvangen.

Frans is betrokken bij de seniorenmiddag, 40 jaar geleden ontstaan, en werd mogelijk gemaakt door financiƫle ondersteuning van ontspanningsvereniging De Westenders en Stichting Wielerronde de Zes van Oisterwijk. Inmiddels is de seniorenmiddag niet meer weg te denken en wordt de middag jaarlijks goed bezocht. Frans is reeds 40 jaar betrokken bij de organisatie van deze geslaagde middag.

Kleindochter Laura assisteerde burgemeester Hans Janssen bij het uitreiken van de onderscheiding (Foto Carel Brands).

Sinds 1982 is hij lid van Partij Gemeente Belangen en heeft hij zich geruime tijd als secretaris ingezet voor de partij.

Vanaf 2003 biedt Frans via Klus en Dienst Oisterwijk de helpende hand aan mensen die bepaalde klusjes in en rondom huis vanwege leeftijd of lichamelijke beperking niet zelf kunnen uitvoeren.

Sinds 2007 voert de heer Van Iersel werkzaamheden uit bij de Kerkhovense Molen. Hij heeft bijvoorbeeld de loopbrug over het slootje bij de molen gemaakt en een nieuw interieur geproduceerd.

Ook de Stichting Stoommachine Oisterwijk kan op zijn hulp rekenen bij een technisch probleem.

Kortom een enorm actieve gewaardeerde vrijwilliger!

DTZ logo low