banner

Haaren krijgt waarnemend burgemeester


Het college (wethouders) heeft het vertrouwen in de burgemeester verloren. Er komt een waarnemend burgemeester. 

 

 

 

 

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg (rechts) in gesprek met de Commissaris van de Koning Wim van de Donk (Foto: Joris van der Pijll).

De commissaris van de Koning heeft 15 februari intensief en langdurig gesproken met de burgemeester, de wethouders en de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Haaren over de ontstane situatie. Die situatie heeft geleid tot een ziekmelding van de burgemeester. Zij is daardoor nu niet in staat haar ambt te vervullen.

Gehoord de Raad zal de commissaris daarom een waarnemend burgemeester aanstellen voor de gemeente Haaren. De waarnemend burgemeester krijgt de opdracht verder te werken aan een constructief en goed bestuur van de gemeente en de afhandeling van het door de raad ingezette proces van herindeling van Haaren.