banner

Groene sleutel voor Morgenrood Oisterwijk


Het natuurvriendenhuis Morgenrood in Oisterwijk kreeg deze maand een bijzonder certificaat toegekend voor duurzaam ondernemen in de recreatie- en vrijetijdsbranche: The Green Key.

Green Key is het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. Er zijn drie gradaties; brons, zilver en goud,.. Morgenrood ging voor brons maar scoorde ruimschoots goud. Om een green-key te behalen moeten bedrijven aan diverse duurzaamheidsnormen voldoen. Zuinig omgaan met energie en water is een vereiste. Denk aan ledverlichting/ waterbesparende douchekoppen, maar ook gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen moet worden aangetoond, alsook dat bij aankoop van producten en diensten duurzaamheid wordt meegenomen als selectiecriterium.

Samen werken aan een beter milieu

Op 19 februari kwam Peter Smit, wethouder van Oisterwijk, naar Morgenrood om de gouden ‘Green Key’ te onthullen. Smit sprak bijzondere waardering uit voor het natuurvriendenhuis dat louter door vrijwilligers gerund wordt, waarbij mensen een gelijkwaardige positie hebben en met elkaar verbonden zijn door hun motivatie om dit project in stand te houden. ‘Vrijwilligerswerk heeft met bezieling te maken, het verrijkt je, bevordert sociale cohesie, en zo krijg je meer dan je geeft.’

Morgenrood is een van de 13 Nederlandse natuurvriendenhuizen, (NIVON) en beschikt tevens over een natuurkampeerterrein. Je kunt individueel overnachten, deelnemen aan activiteiten, met kleine groep verblijven in ‘Klein Morgenrood’, en zelfs het huis afhuren voor bijzondere evenementen.

Delen: